Stimați colegi,

Vă rugăm să acordați un strop de atenție mesajului nostru:

Societatea Română de Radiodifuziune se află într-o situație fără precedent, riscantă pentru drepturile angajaților: au fost declanșate procedurile privind negocierea unui Contract Colectiv de Muncă, iar la nivelul unității nu există un sindicat reprezentativ.

De aceea, vă invităm alături de noi, Sindicatul Salariaților din Radio România. Suntem în acest moment cel mai numeros sindicat din SRR (aproximativ 500 de membri) și vă propunem să facem, transparent și aplicat, echipă pentru a avea un CCM. Diferențele dintre acesta si Codul Muncii pot însemna până la 30 la sută diminuarea veniturilor și dispariția unor alte drepturi.

Precizăm că, în cazul în care va dobîndi reprezentativitatea, Sindicatul Salariaților din Radio România își va desemna prin scrutin intern reprezentanții în Comisia Paritară, cu mandat bine definit.

Vă reamintim că negocierile propriu zise ar trebui să înceapă în 28 aprilie. Ele ar putea intra în impas, însă, având în vedere că, în absența sindicatului reprezentativ, negocierile din partea salariaților se poartă de reprezentanții unei federații reprezentative (la nivel de sector de activitate, dacă există), alături de reprezentanții salariaților. Alegerea reprezentanților salariaților se face de către Adunarea Generală (AG) a Salariaților și nu de angajator, care nu are voie să se implice. Iată de ce începerea negocierilor pentru noul contract Colectiv de Muncă ar putea fi periclitată în 28 aprilie, pentru că AG este mai degrabă un for generic, întrucât nu are instrumentele necesare pentru a se convoca și organiza alegerile.

Vă invităm să priviți acest mesaj cu toată seriozitatea și atenția. Alăturați-vă colegilor înscriși, pentru că, dacă sindicatul devine reprezentativ, nu mai este necesară AG, iar negocierile pot demara.

Invităm colegii nesindicalizați,  colegii și liderii altor sindicate să se alăture și asigurăm că experiența și obiectivele lor pot fi integrate și respectate. În aceste momente, orgoliile sau țintele personale nu își au locul.

Haideți să depășim împreună această situație, pentru binele tuturor salariaților Radio România!

Înscrierile se pot face accesând pagina ssrr.ro/inscriere-in-sindicat și trimițând cererile (semnate și scanate/fotografiate) la adresa de email contact@ssrr.ro. 

Cererea în original se păstrează și se predă ulterior unui lider de grupă sau unui alt membru desemnat de sindicat.

 

Avem nevoie să fim puternici! Împreună!