Rezoluția Adunării Generale din 19.12.2020

Cea mai dinamică și transparentă formațiune sindicală din Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), Sindicatul Salariaților din Radio România (SSRR), afiliat federației CulturMedia și Cartel Alfa s-a întrunit în Adunare Generală și a stabilit prioritățile strategice pentru anul 2021.

Ca priorități absolute s-au convenit obținerea reprezentativității la nivel de unitate (SRR) și negocierea unui Contract Colectiv de Muncă modern, îndreptat spre angajați.

Forul suprem de conducere al Sindicatului Salariaților din Radio România a analizat evoluția și rezultatele pentru 2019 – 2020 și a votat strategia viitoare.

Au fost amintite:

 1. Demersurile către conducerea SRR, CulturMedia, Cartel Alfa, Ministerul Muncii, Comisiile de Cultură ale Parlamentului pentru acordarea tichetelor de vacanță.
 2. Sesizările făcute către instituții abilitate, care au determinat conducerea SRR să implementeze măsuri igienico-sanitare.
 3. Acțiuni constante și pro-active pentru transparentizarea activității SRR din partea celor care o conduc.
 4. Numeroase cereri către Președintele Director General și Consiliul de Administrație privind conducerea curentă a societății, transparentizarea activităților derulate din bani publici, eliminarea discrepanțelor salariale.
 5. Acțiunile în instanță și către alte foruri și organe de control, pentru apărarea drepturilor membrilor de sindicat sau eliminarea discriminărilor salariale, pedepsirii celor care comit abuzuri asupra unor membri de sindicat.
 6. Informarea promptă a salariaților privind procedurile de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, dar și alte realități instituționale.

De departe cel mai important subiect al întâlnirii a fost necesitatea negocierii unui Contract Colectiv de Muncă, în mod transparent, cu mandat clar din partea salariaților și adaptat necesităților reale și intereselor angajaților din Societatea Română de Radiodifuziune. Având în vedere experiența tristă privind încercarea de negociere de către formațiuni organizate ca feude sindicale și de înregistrare a unui CCM pe ascuns, fără consultarea salariaților, document favorabil unui grup restrâns, participanții la Adunarea Generală au hotărât:

 1. Informarea, în continuare, corectă, completă și constantă a angajaților din SRR despre necesitatea negocierii unui Contract Colectiv de Muncă destinat tuturor salariaților și nu unor grupuri de interese.
 2. Informarea tuturor salariaților despre necesitatea obținerii reprezentativității și trimiterea la negocieri, prin vot, cu mandat clar a unor persoane oneste, care nu fac compromisuri în defavoarea salariaților, împreună cu experți de la Federația CulturMedia și Cartel Alfa.
 3. Dezvoltarea sindicatului pentru obținerea reprezentativității la nivel de unitate (SRR).
 4. Denunțarea tuturor presiunilor și abuzurilor asupra membrilor de sindicat sau împotriva obținerii reprezentativității.
 5. Continuarea demersurilor pentru restabilirea unui climat profesional, echilibrat și corect în SRR.
 6. Profesionalizarea în continuare a sindicatului și adaptarea sa la realitățile actuale.

Sindicatul Salariaților din SRR invită angajații instituției și celelalte sindicate să se alăture acestui proiect comun și necesar tuturor.

Sub sloganul ”Demnitate și respect”, Sindicatul Salariaților din Radio România reunește membri din toate structurile SRR, iar conducerea sa este asigurată, la toate nivelurile, de lideri aleși prin vot, din zona editorială, artistică, tehnică, administrativă, din studiourile de la sediul central și studiourile teritoriale.

19.12.2020