De Ziua internațională a muncii decente, Sindicatul Salariaților din Radio România cere din nou conducerii să asigure condiții corespunzătoare pentru angajații societății, repararea inechităților salariale abrupte și cheltuirea judicioasă a banilor publici.

În actualul context pandemic, jurnaliștii și tehnicienii SRR își desfășoară uneori activitatea în teren sau la microfon, cu materiale de protecție proprii sau ”oferite” de angajator la apelurile repetate ale sindicatului. Echipamentele folosite sunt uzate moral, iar personalul care muncește în sistem telemuncă sau muncă la domiciliu, o face cu aparatură proprie.
De asemenea, personalul de specialitate din SRR, o categorie definită prin lege, este victima discriminărilor salariale înregistrate în Radio România. Astfel, obiectul de activitatate al SRR, acela de producere și difuzare de emisiuni pentru public nu mai constituie principalul criteriu în recompensare materială pentru munca depusă, el fiind abandonat în favoarea nepotismelor, angajărilor fără concurs pe linie de partid, favoritismelor financiare pentru persoane care nu au calificare și profil profesional necesar Radio România.
În acest an expiră și Contractul Colectiv de Muncă, un document care mai susținea câteva drepturi ale angajaților SRR, și acestea serios diminuate în ultimii ani. Pe fundalul unei activități a conducerii profund netransparente și îndreptate împotriva drepturilor angajaților, Sindicatul Salariaților din Radio România îi invită pe toți colegii să fie solidari, receptivi la dialogul social real și să se implice pentru ca drepturile lor să fie apărate și respectate.
Conducerea SSRR