Sindicatul Salariaților din Radio România semnalează cu îngrijorare că au trecut aproape 5 luni de când Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) funcționează fără un Contract Colectiv de Muncă (CCM). În absența acestui document esențial, o parte din drepturile salariaților nu mai pot fi acordate în mod legal. Printre acestea se numără primele pentru pensionare și sumele aferente trecerii de la un nivel de vechime la altul.
Deși anumite drepturi au fost incluse în Regulamentul Intern, Sindicatul Salariaților subliniază că stipularea acestora într-un document unilateral nu este suficientă. Este imperativ ca aceste drepturi să fie dublate de includerea lor într-un document rezultat din negocieri colective, respectiv într-un nou Contract Colectiv de Muncă, care să reflecte nevoile și drepturile angajaților SRR.
De asemenea, amintim că promisiunile vehiculate în decursul ultimilor trei ani de diverse negocieri au rămas neonorate, iar lipsa unui CCM pune în pericol siguranța și stabilitatea angajaților.
Sindicatul Salariaților din Radio România consideră că încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă, transparent și în limitele legale, este o necesitate imediată pentru toți angajații SRR.
De aceea, vă invităm să ne unim sub o structură care poate purta aceste negocieri, în următoarele condiții transparente pentru angajați:
- Reprezentanții din Comisia Paritară să fie aleși, prin vot direct, de membrii sindicatului.
- Mandatul de negociere să fie decis, prin vot, de membrii sindicatului.
În vederea realizării acestui deziderat important pentru TOȚI ANGAJAȚII SRR, Sindicatul Salariaților din Radio România își pune la dispoziție toată infrastructura, îi invită pe toți colegii să fie parte a acestui organism colectiv. Vă puteți informa AICI.
Amintim că, de la înființare, 2018, SSRR a fost permanent conectat la problemele angajaților, a comunicat constant cu aceștia, pe care i-a sprijinit în mod continuu.
Liderii săi nu sunt tributari funcțiilor și își pun la dispoziție energia, experiența și buna credință.
Într-un mediu de muncă în continuă schimbare, este mai important ca niciodată să ne asigurăm că drepturile noastre sunt protejate și că avem o voce colectivă puternică. Sindicalizarea nu înseamnă doar protecție în fața abuzurilor, ci și un mijloc prin care ne putem îmbunătăți condițiile de muncă, salariile și beneficiile.
Uniți, suntem mai puternici. Dacă lucrăm împreună, putem aduce schimbări pozitive care să ne îmbunătățească viața profesională și personală. Fiecare voce contează, iar împreună putem face o diferență.