Angajații Radio România își strigă disperarea și revolta în stradă, pe fundalul unei crize fără precedent la nivelul instituției!
Jurnaliștii, personalul de specialitate și de suport reclamă salariile mizerabile, lipsa condițiilor propice de muncă și a unui plan de carieră. Astfel, cu un statut juridic neclar al instituției, de mulți ani, oamenii sunt victimele măsurilor de austeritate adresate bugetarilor, dar nu și beneficiarii majorărilor salariale decise pentru bugetari. S-a ajuns în acest fel, dar și cu indiferența și opacitatea unei conduceri venite pe listele de partid, ca mare parte din personalul de execuție să câștige mai puțin decât un muncitor necalificat. Pe de altă parte, de ani buni, angajaților nu le este permisă avansarea în carieră, de către un sistem bine pus la punct de șefi obedienți, mulți fără concurs.
Marți, 19 martie, mai mulți angajați al Radio România au pichetat sediul central, cu ei solidarizându-se colegi din țară.
Ei solicită:
- Readucerea demnității profesionale și salariale în rândul salariaților SRR.
- Respectarea Contractului Colectiv de Muncă al SRR.
- Corectarea inechităților salariale rezultate din ordonanța de Guvern nr. 115/2023.
- Clarificarea statutului SRR.
Sindicatul Salariaților din Radio România este solidar cu colegii care protestează în stradă.






Conform organizatorilor, seria de pichetări va avea loc timp de o lună, marțea și joia, în fața sediului central al SRR, de la ora 11:00, fiind susținută și de protestele din țară.
La rândul său, CNS Cartel ALFA a anunțat că se solidarizează cu toate formele de protest pe care angajații Radio România le vor întreprinde.
Programul este următorul:
- 11:00 – 11:15 – adunarea participanților pe strada Gral Berthelot, pe trotuarul lateral stânga/dreapta
- 11:15 – 12:45 – adunare publică pe trotuarul lateral stânga/dreapta
- 12:45 – 13:00, defluirea participanților.
Adunarea se va desfășura în baza autorizării emise de Primăria Capitalei, fără perturbarea programului și fără încălcarea legislației.
Joi, 21 martie, e programată și ședința Consiliului de Administrație al SRR, ai cărui membri poate vor asculta și soluționa revendicările salariaților, având în vedere că nici de această dată pe ordinea de zi a ședinței nu sunt prevăzute teme cerute de salariați de mai bine de un an.