Caută
Close this search box.

Solicitare în interesul salariaților

Către,
Președintele Director General al SRR,
Consiliul de Administrației al SRR,

Subscrisa, Sindicatul Salariaților din Radio România (SSRR), organizație sindicală legal constituită la nivel de unitate (SRR) în baza sentinței civile pronunțată în dosarul 6302/303/2019, cu sediul în București, str. Lipscani nr. 53, sector 3,
     Având în vedere situația socio-economică actuală și scăderea puterii de cumpărare pentru majoritatea angajaților SRR,
     Ținând seama de faptul că angajații Radio România activează într-o instituție ”de interes national” (art. 1, legea 41/1994) și trebuie protejați în fața inflației, iar munca lor să le asigure un trai decent, vă solicităm să luați în calcul:

1. Aprobarea unei bugetări care să permită Indexarea salariilor de bază cu rata inflației anuale.
     Este bine cunoscut că salariile negociate prin contracte colective/individuale nu țin pasul cu evoluția galopantă a prețurilor de consum și că în SRR marea majoritate a angajaților nu au un câștig salarial care să acopere măcar coșul minim de consum, așa cum este stabilit oficial. Totodată, este la fel de cunoscut faptul că la nivelul SRR indexarea salariilor nu este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă, iar funcționarea Comisiei Paritare în acest moment este practic inexistentă.
     De aceea, vă solicităm sprijinul pentru o majorare directă a fiecărui salariu prin indexare, tinând cont de faptul că, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, Coșul Minim de Consum a crescut considerabil și ajuns la 8.659 de lei pentru o familie alcătuita din doi adulţi şi doi copii.
     De asemenea, precizăm că evoluția inflației a atins valoarea de 15,07% (ian. 2023 / ian. 2022) potrivit datelor statistice ale BNR, în timp ce majorările aplicate anul trecut nu au compensat, decât în mică măsură, pierderile suportate de salariați.

2. Acordarea unui ajutor de Sărbătorile Pascale (alte sărbători religioase aparținând tuturor cultelor), având în vedere că acesta este stipulat în Contractul Colectiv de Muncă.

Cu stimă,

Biroul Operativ al SSRR,
14 martie 2023

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !