Noua Lege a Dialogului Social normalizează relațiile dintre sindicate și patronate

Cel mai mare sindicat din Radiodifuziunea Română, SSRR, salută decizia Camerei Deputaților de a aviza favorabil modificările la Legea Dialogului Social. După 11 ani de încercări nereușite, aprobarea noii legi reprezintă şansa salariaţilor de a avea acces la drepturi superioare şi stabile, având în vedere că aceştia vor fi reprezentaţi de sindicate și nu de persoane ajunse în structuri importante, de cele mai multe ori la îndemâna și după regulile conducerii.

În sfârşit avem șansa extraordinară de a obține reprezentativitatea la nivel de instituţie, ca urmare a scăderii pragului necesar la nivel de unitate. Astfel, angajații pot trimite la negocieri sau în alte organisme ce le apără drepturile persoane cu mandat clar, garantat de structura sindicală.

Totodată, Legea a fost modificată și în sensul deblocării negocierilor colective la nivel de sector și național, ceea ce înseamnă noi plase de siguranță, deoarece CCM-urile pe unitate nu vor putea conține drepturi inferioare celor stabilite pe sector și la nivel național.

De asemenea, proiectul votat elimină interdicția ca organizația sindicală să fie afiliată la o singură structură sindicală de rang imediat superior.

Noua lege, care va merge la promulgare către șeful statului, instituie și noi forme de declanșare a unui conflict de muncă, precum grevă împotriva politicii sociale și economice a Guvernului sau greva de solidaritate cu angajații din alte companii.

Confederația sindicală ”Cartel Alfa”, la care SSRR e afiliat, a fost una dintre cele mai active și incisive formațiuni de dialog social pentru aprobarea acestei legi.

În acest context SSRR îi invită pe toți colegii, dar și celelalte structuri sindicale, să se alăture unei mișcări sindicale autentice, reprezentativă pentru RADIO ROMÂNIA. În aceste condiţii am putea avea o organizaţie puternică, mandată să acţioneze pe bază de dialog și transparență, în interesul apărării şi promovării drepturilor angajaţilor instituţiei.

Pentru detalii şi înscriere, vă rugăm să contactaţi liderii de grupă, Biroul Operativ, adresa de email contact@ssrr.ro sau să accesaţi secţiunea de înscriere de aici.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !