Caută
Close this search box.

Angajații Radio România au nevoie de recunoaștere, nu de manipulare!

     Sindicatul Salariaților din Radio România, cea mai mare formațiune sindicală din Societatea Română de Radiodifuziune condamnă manipularea, prin prezentarea de date false și de situații înșelătoare, pe care o fac trei dintre membrii Comisiei Paritare. Totodată, sindicatul se delimitează de orice susținere publică pe care un membru sau lider al său o manifestă față de aceste încercări de a înșela angajații Radio România.

     Ulterior ședinței Consiliului de Administrație din data de 27.10.2022, despre care conducerea a informat salariații, au apărut ”vitejii”: 3 membri ai Comisiei Paritare care au solicitat anularea hotărârii CA prin care se decisese majorarea salariilor și luarea uneia noi, pe baza unor cifre scoase din pălăria populismului și manipulării. Reamintim că, între atribuțiile Comisiei Paritare, se află și stabilirea plajelor salariale sau indexări, aspecte de care acești ”reprezentanți ai salariaților” în Comisia Paritară nu s-au ocupat absolut deloc, în condițiile accederii în urma unei Adunări Generale a Salariaților organizate suspect și cu încălcarea legislației. În comunicările publice curente privind activitatea lor din Comisia Paritară cei trei ”muschetari” deplâng situația financiară dificilă a SRR și își manifestă neputința față de eventuale majorări salariale. Totodată, cei trei nu au făcut absolut nimic pentru micșorarea plajelor salariale, pentru eliminarea discrepanțelor pe care le deplâng, de asemenea și nu au inclus nicio prevedere în CCM care să le dea angajaților SRR dreptul la carieră sau să fie recompensați pe măsura muncii lor.

     În schimb, după decizia Consiliului de Administrație de majorare a salariilor, vehiculează public, în fața salariaților, cifre fantasmagorice, fără a prezenta niciun calcul, niciun argument logic asupra așa zisei preocupări pe care o au pentru salarizarea SRR.

     Condamnăm aceste manipulări ieftine, precum și ”chemările” populiste la o așa zisă ”măsuță a semnăturilor” contra deciziei CA de majorare a salariilor și solicităm argumentarea publică, prin cifre și surse financiare, a cererii lor. Solicităm și o alfabetizare urgentă în privința organizării și funcționării SRR a celor 3, care confundă, în comunicările publice către angajați, Comitetul Director cu Consiliul de Administrație, Curtea de Conturi cu Ministerul de Finanțe sau explică salariaților că vor primi prime dacă ”expiră ordonanța de urgență și nu se va prelungi”. Neștiința și superficialitatea, în cazul lor, pun în pericol funcționarea Comisiei Paritare și drepturile angajaților SRR.

     Sindicatul Salariaților din Radio România susține în continuare și a solicitat în luna octombrie, atât Comisiei Paritare, cât și conducerii SRR, acordarea primelor prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă și majorarea salarială sustenabilă pentru angajații instituției, așa cum se poate verifica din solicitările făcute tot timpul anului, inclusiv în luna curentă.

     Sindicatul Salariaților din Radio România atrage atenția că manipularea și incitarea angajaților prin prezentarea unor cifre și situații false, îndemnul de a ieși din sindicate, sunt fapte sancționabile penal, iar SSRR se va adresa organelor competente dacă aceste comportamente de peluză nu încetează.

Angajații Radio România au nevoie de susținere, nu de manipulare!

Biroul Operativ al SSRR

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !