Salariații Radio România – în pragul sărăciei. E necesară o indexare urgentă!

Către,

Comisia paritară a Societății Române de Radiodifuziune

Subscrisa, Sindicatul Salariaților din Radio România (SSRR), organizație sindicală legal constituită la nivel de unitate (SRR) în baza sentinței civile pronunțată în dosarul 6302/303/2019, cu sediul în București, str. Lipscani nr.53, sector 3,

Având în vedere situația socio-economică actuală,

Ținând seama de faptul că salariații trebuie protejați în fața inflației și munca lor să le asigure un trai decent, vă solicităm următoarele:

  1. Includerea în Contractul colectiv de muncă al SRR a unei clauze cu privire la corelarea salariilor cu rata inflației și creșterea prețurilor.
  2. Indexarea salariilor de bază cu rata inflației anual.
  3. Indexarea salariilor de bază actuale, cu rata inflației, pe ultimii doi ani.

Prin corelarea salariilor cu rata inflației și cu realitatea economică (majorarea prețurilor), trebuie avut în vedere ca puterea de cumpărare să rămână aceeași, pe toată durata de valabilitate a contractului colectiv de muncă.

Este de notorietate că salariile negociate prin contracte colective/individuale nu țin pasul cu evoluția galopantă a prețurilor de consum. Totodată, este la fel de cunoscut faptul că la nivelul SRR salariile de încadrare nu se indexează, posibilitatea de creștere a acestora fiind doar prin negociere. Subliniem că, deși dreptul la negociere îl au toți salariații, în practică lucrurile stau altfel.

De aceea, soluția este o majorare directă a fiecărui salariu, prin indexare stabilită, potrivit prerogativelor legale pe care le aveți, în Comisia Paritară. În plus, reprezentanții salariaților se află în acest for pentru a reprezenta interesele legitime ale angajaților SRR, în raport cu Contractul Colectiv de Muncă.

Totodată vă solicităm publicarea procesului-verbal al negocierii/punerii pe ordinea de zi care are/va avea ca obiect solicitarea noastră.

Vă rugăm să dispuneți transmiterea numărului de înregistrare al prezentei solicitări la adresa de e-mail contact@ssrr.ro.

Biroul Operativ al SSRR,

26 octombrie 2022

Anexăm prezentei Comunicatul privind actualizarea coșului minim de consum pentru un trai decent, septembrie 2022, al Fundația Friedrich Ebert România și Syndex România.

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !