Caută
Close this search box.

4 ani de activitate a Sindicatului Salariaților din Radio România

Sindicatul Salariaților din Radio România a marcat 4 ani de la înființare, la Adunarea Generală a acestei formațiuni. Lucrările s-au desfășurat în sistem mixt, online și cu participare fizică, sâmbătă, 30 iulie a.c, la Sibiu. 

Invitați speciali au fost domnul Bogdan Iuliu Hossu, președintele CNS CARTEL ALFA și domnul Decebal Vleja, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă, CULTURMEDIA. 

În raportul de activitate prezentat delegaților, conducerea SSRR a arătat că acesta a cunoscut o creștere numerică importantă, devenind cel mai mare și activ sindicat din Radio România, conectat la cele mai moderne standarde ale mișcării sindicale. De asemenea, comunicarea constantă și transparentă cu membrii săi a făcut ca informarea să fie eficientă și rapidă.  

În dezbaterile Adunării Generale a fost arătată implicarea SSRR pentru normalizarea dialogului social în instituție, obținerea unor drepturi pentru angajații SRR și eliminarea presiunilor sau a inechităților practicate de unii reprezentanți ai conducerii Radio România. Președintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu a insistat pe respectarea legii în SRR în relația cu angajații,  dar și în privința dialogului social, încurajând membrii de sindicat să nu se lase intimidați de persoane din preajma conducerii care se opun mișcării sindicale și comit imixtiuni în activitatea sindicatelor. 

Ca priorități, SSRR își propune să dezvolte în continuare dialogul cu membrii săi, facilitând și mai mult accesul acestora la informare. Totodată, în contextul noilor modificări deja anunțate ale Legii Dialogului Social, SSRR se va focaliza pe obținerea reprezentativității și reprezentarea membrilor de sindicat în foruri destinate dialogului social. 

În plus, SSRR speră în continuare că prezența în CA al SRR a celor doi reprezentanți ai angajaților susținuți de sindicat va avea rezultatele așteptate de salariații care i-au votat, acordandu-le încrederea pentru eliminarea discrepanțelor salariale, îmbunătățirea condițiilor la locul de muncă și medierea unei comunicări eficiente cu managementul instituției, pe bază de respect, precum și recunoașterea reală a meritelor profesionale și dezvoltării în carieră.

SSRR și-a ales conducerea pentru următorii 4 ani. Ca noutate, un vicepreședinte va reprezenta colegii din SRR care lucrează în redacțiile de minorități. Totodată, vicepreședinții sunt specializați pe anumite domenii, de la editorial, tehnic, IT, comunicare, economic, juridic, administrativ, cultural, pentru o mai mare profesionalizare a activității sindicale.

Noua conducere este : 

Nicoleta Viorica  Balaci, Președinte / Radio România 3Net ”Florian Pittiș”

Gabriel Marian Pintilie, Secretar general / Radio România Reșița

Gabriel Arsene,  Vicepreședinte / Serviciul Comunicare și Relații Publice

Larisa Camelia Calistru, Vicepreședinte / Radio România Constanța

Elisabeta Covaliu, Vicepreședinte /Cabinet Președinte Director General

Alexandra Mihaela Cristea, Vicepreședinte /Redacția Informații

Florin Gabriel Daminescu, Vicepreședinte / Radio România Iași

Alin Valentin Datcu, Vicepreședinte / Radio România Reșița

Nadia Simona Deciu, Vicepreședinte / Radio România Craiova

Elena Marinescu, Vicepreședinte / Radio România Actualități

Paul Codrin Raita, Vicepreședinte / Radio România Constanța

Sajó Norbert, Vicepreședinte / Radio România Târgu Mureș

Marian Stere, Vicepreședinte / Radio România Internațional

Doru Eugen Vrabie, Vicepreședinte / Radio România București

Haralambie Bogdan Zalle, Vicepreședinte / Radio România București

Demnitate și respect! 

1 august 2022

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !