Caută
Close this search box.

Transparentizare activitate Comisia Paritară și răspunsuri pentru art 213 CCM

Către Bogdan Negulescu, co-președinte al Comisiei Paritare

Către FRJ Mediasind

Către reprezentanții salariaților în Comisia Paritară

Către Eduard Nicolau, director al Direcției Resurse Umane

Spre informare Consiliului de Administrație al SRR, Comitetului Director al SRR

Subscrisa, Sindicatul Salariaților din Radio România, formațiune legal constituită la nivel de unitate – SRR – recunoscută prin sentința judecătorească nr.3396/08.05.2018, prin prezenta vă solicităm următoarele:

  1. Să le răspundeți angajaților SRR care v-au solicitat temeiul juridic pentru care sunt exceptați de la aplicarea art. 213 din Contractul Colectiv de Muncă. În virtutea dreptului la petiție, ocrotit de lege, salariații SRR au dreptul la un răspuns la obiect, referitor strict la problemele solicitate, iar petițiile lor trebuie să primească numere de ordine, așa cum au solicitat.
  2. Să înlăturați aplicarea discriminatorie a articolului 213, astfel încât toți angajații SRR să se bucure, potrivit legii, de prevederile CCM.
  3. Să comunicați, în scris, Sindicatului Salariaților din Radio România care este temeiul legal pentru care o parte dintre angajații SRR sunt exceptați de la aplicarea art. 213 din contractul colectiv de muncă.
  4. Să transparentizați ședințele Comisiei Paritare, având în vedere că acest for discută probleme de interes pentru salariați, care influențează sau stabilesc natura raporturilor de muncă. Astfel, vă solicităm să faceți publice, potrivit legii, ordinea de zi, procesele verbale ale ședințelor de Comisie Paritară și actele adiționale la CCM, atunci când ele survin.

Cu respect,

Biroul Operativ

al

Sindicatului Salariaților din Radio România

06.07.2022

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !