Caută
Close this search box.

De Ziua Internațională a Muncii, SOS Radio România!

De Ziua Internațională a Muncii, Sindicatul Salariaților din Radio România atrage atenția asupra subfinanțării Societății Române de Radiodifuziune și a condițiilor dificile, în special financiare, în care muncesc angajații săi.

Deși este unul dintre cei mai credibili vectori media din presa românească, la Radio România este din ce în ce mai puțin motivant să muncești, pentru că există la nivelul instituției o degradare accentuată, atât financiar, cât și a dotărilor materiale.

Degradarea continuă de ani buni. Pe de-o parte, Radioul Românilor a ajuns să fie subordonat financiar Guvernului și toanelor politice ale partidelor parlamentare. Astfel, personalul de specialitate, artistic sau de suport a ajuns să fie plătit la nivelul unui muncitor necalificat și fără perspective previzibile de avansare în carieră.

Mare parte din angajații  Radio România duc acasă, la familiile lor, echivalentul a puțin peste salariul minim pe economie, iar această situație nu poate continua.

Sindicatul Salariaților din Radio România, cea mai mare formațiune sindicală din instituție, solicită Parlamentului clarificarea statutului juridic al instituției, finanțarea corespunzătoare în acest an fiscal, dar și găsirea unei soluții legislative viabile, care să decupleze Radioul și Televiziunea Publice de factorul politic.

În plan intern, având în vedere negocierea Contractului colectiv de muncă, Sindicatul solicită comisiilor care negociază, să o facă privind spre angajați și situația lor ajunsă la limita suportabilității. În acest sens, este absolut necesară o majorare salarială, care să îi aducă pe profesioniștii Radio România măcar la limita decenței financiare. De asemenea, un plan de carieră, cu etape previzibile de avansare, constituie o urgență la nivel de instituție.

Sindicatul Salariaților din Radio România solicită totodată Consiliului de Administrație, Comitetului Director și Președintelui Director General să privească pro-activ acest semnal de alarmă și să se mobilizeze pentru a scoate instituția din acest impas major.

Iar angajaților Radio România, sindicatul le dorește sănătate, putere de muncă și curajul de a-și cere drepturile!

Cu respect,

Biroul Operativ

al

Sindicatului Salariaților din Radio România

1.05.2022

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !