Caută
Close this search box.

Solicitare SSRR

In atenția Președintelui Director General al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin

În atenția membrilor Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune,

Stimați membri ai Consiliului de Administrație,

Subscrisa, Sindicatul Salariaților din Radio Romania, formațiune legal constituită la nivel de unitate – SRR, vă solicităm, cu respect, să uzați de toate mijloacele legale pentru soluționarea următoarelor probleme existente la nivelul SRR:

  • Eliminarea subfinanțării instituției. Vă rugăm să vă adresați tuturor forurilor responsabile, pentru obținerea unei rectificări pozitive bugetare, având în vedere că acum SRR funcționează la nivel “de avarie” din cauza lipsei de fonduri (potrivit argumentelor domnului Președinte Director General, expuse deseori în ultima perioadă în ședințele cu managerii).
  • Lămurirea situației de la Radio România Internațional, având în vedere anunțului (de asemenea, repetat) al domnului Președinte Director General, de a renunța la emisia pe unde scurte, demers pe care il considerăm inacceptabil și contrar reglementărilor legale și intereselor naționale. (Vom detalia argumentele).
  • Comunicarea, către salariați, a situației financiare reale a instituției și a intențiilor Dvs, în ce privește politica de personal și discuții cu sindicatele. Precizăm că strategia și obiectivele Consiliului de Administrație nu se cunosc și nu au fost prezentate angajaților SRR. Vă solicităm, totodată, o noua întâlnire cu salariații și sindicatele.
  • Vă rugăm să reanalizați, totodată, necesitatea, oportunitatea existenței tuturor funcțiilor de conducere din organigrama SRR și să dispuneți ocuparea posturilor de conducere prin concurs.

Vă prezentăm, la final, argumentele pentru menținerea pe frecvențe a postului Radio România Internațional:

Potrivit legii de funcționare a SRR și SRTV, respectiv legea 41/1994, completată, (1) Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune elaborează şi transmit spre difuzare programe în limba română şi în alte limbi, adresate ascultatorilor şi telespectatorilor din întreaga lume, pentru a promova imaginea României şi politica sa internă şi externă.

(2) In acest scop, în cadrul Societăţii Romane de Radiodifuziune şi al Societăţii Romane de Televiziune funcţionează departamente de emisiuni pentru străinătate.

Decizia de renunțare la emisia RRI pe frecvențe, considerăm că este una strategică și se ia în urma consultării mai multor foruri – Parlament, CSAT, CNA, Ministerul Afacerilor Externe etc și vă solicităm să nu dați curs unor argumente care ar echivala produsele multimedia cu emisiunile pe frecvențe.

Având în vedere că, potrivit Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în afara țării trăiesc peste 9 milioane de români, dispariția emisiunilor Radio România Internațional de pe frecvențe, ar însemna prejudicierea acestor cetățeni de informațiile din țară și discriminarea lor, deși sunt contribuabili la statul român, implicit finanțatori ai SRR.

De asemenea, renunțarea la emisia pe frecvențe implică, indubitabil, restructurări de personal, demers față de care Sindicatul Salariaților din Radio România se opune vehement, în absența unor politici coerente de ocupare a posturilor vacante, utilizarării optime a resursei umane sau numirile pe delegație a unor manageri. Vă solicităm respectuos, dar ferm, să nu girați măsuri care nu au un fundament serios, clar, optim, in privința politicilor de personal.

Ne exprimăm disponibilitatea să sprijinim eforturile Dvs de obținere a unei rectificări bugetare pozitive, prin toate pârghiile sindicale, ale federației și confederației la care suntem afiliați.

Vă rugăm să ne comunicați în termenul legal răspunsul la această petiție.

Cu stimă,

Biroul Operativ al SSRR,

23.08.2019

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !