Caută
Close this search box.

Solicitare – În atenţia membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune

În atenţia membrilor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune

În atenția domnului Președinte – Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune

Sindicatul Salariaților din Radio Romania, organizație sindicală înființată la nivelul Societății Române de Radiodifiziune, in urma sesizărilor si solicitărilor sosite din partea membrilor noștri de sindicat vă rugăm să ne transmiteți următoarele informații:

1. Care este baza legală a reținerii tichetelor de masă pentru personalul aflat in delegație pe perioada deplasării, cu indicarea temeiului legal.

2. Care este termenul de acordare a indemnizației de delegare pentru personalul aflat in delegație in afara României si care sunt motivele pentru care plata acestor drepturi intarzie regulat (pana la 2 saptamani). Va rugam sa indicati temeiul legal. Potrivit ordinelor de deplasare ale corespondentilor in strainatate, semnat de angajator, diurna trebuie platita la inceputul perioadei de deplasare.

3. Dacă Societatea Română de Radiodifuziune intră sau nu sub incidența HG 718/2018

4. Dacă timpul de deplasare, în cadrul delegațiilor, este inclus în perioda de timp în care angajații sunt la dispoziția angajatorului și în interesul acestuia, cu indicarea temeiului legal.

5. Dacă Societatea Română de Radiodifuziune este considerată a fi instituție publică sau nu, cu indicarea temeiului legal.

6. Dacă timpul de deplasare, în cadrul delegațiilor, este sau nu este inclus în perioda de timp în care angajații sunt la dispoziția angajatorului și în interesul acestuia, cu indicarea temeiului legal.

7. Care este decizia Consiliului de Administrație prin care a fost modificată organigrama și ștatul de funcții al SRR prin introducerea postului de medic medicina muncii și care a fost procedura de ocupare a postului vacant. În același timp vă rugăm să ne precizați dacă au fost sau nu respectate dispozițiile Legii 76/2002 privind comunicarea posturilor vacante.

8. Dacă negocierea nivelului indemnizației de delegare, în cadrul Societății Române de Radiodifuziune, prin Contractul Colectiv de Muncă este condiționată de Legea 227/2015 art. 76, alin (2), lit. f) sau de HG 714/2018.

Precizăm că informațiile solicitate se încadrează în categoria informațiilor de interes public.

Cu stima,

Președinte SSRR

Nicoleta Viorica Balaci

12.07.2019

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !