Caută
Close this search box.

SINDICATUL SALARIATILOR DIN RADIO ROMANIA a luat fiinta!

COMUNICAT

Dragi colegi,

SINDICATUL SALARIATILOR DIN RADIO ROMANIA a luat fiinta!

Sloganul nostru:

DEMNITATE SI RESPECT!

Sindicatul Salariatilor din Radio Romania este membru al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Cultura si Mass Media, afiliata Cartel Alfa.
Daca va pasa de siguranta locurilor de munca, daca va doriti sa fiti tratati corect,

Va invitam alaturi de noi, cu urmatoarea platforma:

1. Egalitate intre salariatii din categorii profesionale similare, care presteaza aceeasi munca!
Legislatia interna si internationala prevede recompense egale pentru munca egala!
2. Sporuri pentru angajatii care sunt expusi in procesul muncii. Sindicatul Salariatilor din Radio Romania isi propune, prin toate resorturile legale, sa aduca in atentia autoritatilor competente si a forurilor sindicale la care este parte, existenta unor conditii nocive sau vatamatoare care reclama acordarea unor sporuri specifice, asa cum se intampla in cazul altor categorii de
angajati.
Exemplu: din 2018, functionarii publici si personalul contractual pot primi, potrivit legii, spor pentru condiții periculoase sau vătămătoare – între 5% și 15%. Se acordă în condițiile în care sunt întruniți „cel puțin doi factori de risc” din cei cinci posibili (existența factorilor nocivi şi mecanismul de acţiune a
acestora asupra organismului; intensitatea de acţiune a factorilor nocivi sau asocierea acestor factori;
durata de expunere la acţiunea factorilor nocivi; existenţa unor condiţii de muncă ce implică o suprasolicitare nervoasă, care determină un risc de îmbolnăvire sau de accidentare; structura şi nivelul morbidităţii în raport cu specificul locului de muncă).
3. Imbunatatirea conditiilor de munca.
Deblocarea Comitetelor de Securitate si Sanatate in munca si colaborarea cu toti factorii de resort pentru asigurarea unor conditii decente si sigure in procesul muncii. Sindicatul Salariatilor isi propune, de asemenea, implicarea in redactarea si negocierea regulamentelor de functionare ale unor colective specifice presei (emisie, redactional, artistic), dar si in celelalte cazuri, pentru o functionare transparenta si eficienta a SRR.
4. Dialog social autentic
Sindicatul Salariatilor din Radio Romania va avea dialog permanent cu membrii sai, pe care ii va informa in privinta functionarii tuturor structurilor din Radio Romania si carora le va prelua toate solicitarile. De asemenea, Sindicatul va colabora cu toate organismele implicate in dialogul social, pe principii oneste, fara compromisuri si in favoarea membrilor sai, angajati SRR.
5. Negocierea Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate – SRR!
Atragem atentia tuturor ca negocierea unui nou contract de munca, in toamna, este obligatorie si ea trebuie sa fie facuta la nivel superior celui existent. De aceea, unitatea sindicala este un “must do” pentru noi, avand in vedere numeroasele provocari de pe piata muncii. Militam inca o data pentru UNITATE SINDICALA LA NIVEL DE SRR, pentru apararea drepturilor salariatilor si a locurilor de munca!
6. Introducerea in Contractul Colectiv de Munca, la salarizare, a categoriei “personal de specialitate”, asa cum este definita de legea de functionare a SRR/SRTV.
“….face parte din personalul de specialitate orice persoana care realizeaza, produce, redacteaza, elaboreaza sau coordoneaza emisiuni ori programe sau care are o participare directa si cu continut creator la realizarea acestora. Prin statutele proprii, cele doua societati vor nominaliza functiile care se incadreaza in prevederile prezentului alineat.”
Va invitam sa veniti alaturi de noi, ca sa fiti tratati cu:

DEMNITATE si RESPECT!

Biroul Operativ al S.S.R.R
07.06.2018

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !