Caută
Close this search box.

Sindicatul Salariaților din Radio România solicită consultarea salariaților pentru schimbarea regulamentului de evaluare!

Catre Federatia Nationala a Sindicatelor din Cultura si Mass Media

Catre Confederatia Nationala Sindicala “Cartel Alfa”


Stimati colegi,

In Societatea Romana de Radiodifuziune urmeaza sa se aprobe un nou regulament si noi criterii de evaluare a angajatilor, desi este in vigoare un regulament care prevede evaluarea anuala a salariatilor.

Sindicatul Salariatilor din Radio Romania, afiliat Federatiei Nationale a Sindicatelor din Cultura si Mass Media, membru CNS Cartel Alfa, apreciaza ca acest regulament a fost facut in pripa, fara consultarea reala a salariatilor si fara a se agrega propunerile venite dinspre categorii profesionale distincte.

In graba conducerii de a se “bifa”procedurile de consultare, s-a omis informarea reala a salariatilor, facandu-se loc suspiciunilor privind eventuale concedieri pe motive profesionale, care insa nu sunt stipulate clar si cuantificabil in regulamentul si criteriile de evaluare!

Astfel, pe “repede inainte”, s-au colectat niste ”propuneri“ ale unor sindicate, ai caror membri au aratat in sondajul public facut de Sindicatul Salariatilor din Radio Romania ca nu stiau nimic despre acest demers si continutul lui. Mai mult, in Comisia Paritara – for de dialog social – fara a se informa angajatii, s-a dat un aviz asupra acestui proiect, dar si din partea Comitetului Director, si, cu aceeasi graba suspecta, acest proiect de regulament a capatat aviz. Toate cu 3 zile inainte de sedinta Consiliului de Administratie!

Din informatiile neoficiale care le-au parvenit angajatilor, a rezultat o ingrijorare pe care Sindicatul Salariatilor din Radio Romania a constatat-o. Temerile angajatilor, sustinute de Sindicatul Salariatilor din Radio Romania constau in:

  • graba cu care se doreste aprobarea acestui regulament, atata vreme cat exista unul in vigoare, tot anual.
  • evaluarea anului profesional 2018 se va face, daca acest regulament va fi aprobat, la inceputul lui 2019, cu criteriii noi aprobate in iunie 2018, insa si pe criterii si regulament vechi, de pana in iunie 2018. Aceasta ar insemna “schimbarea regulilor in timpul jocului”, fara norme tranzitorii intre cele doua perioade.
  • opacitatea traseului acestui proiect de document, care trebuia sa aiba o parte consistenta de consultare a salariatilor, potrivit CCM si legilor in vigoare.
  • lipsei de reactie fata de sesizarea Sindicatului Salariatilor din Radio Romania in Comisia Paritara, Consiliul de Administratie, Presedinte Director General. In urma sedintei Comisiei Paritare din 18.06.2018, cand s-a dat aviz acestui proiect, Sindicatul Salariatilor din Radio Romania nu a primit niciun raspuns la sesizarea depusa in data de 14.06.2018 acestor foruri.
  • posibilitatea concedierii pentru necorespundere profesionala a unor angajati, in baza evaluarii pe criterii necuantificabile, a unui regulament nou aplicabil si asupra unei perioade supuse altui regulament,
  • unele dintre criterii – ex. perfectionarea profesionala – sunt de competenta conducerii (pregatirea profesionala) si nu responsabilitatea angajatilor.

Mentionam ca am informat conducerea FNSCM la sedinta de Birou Operativ, de Consiliu al Federatiei si la Conferinta Federatiei, din data de 18.06.2018.

In aceasta situatie, va rugam sa ne sprijiniti pentru a avea, in numele angajatilor Radio Romania , un dialog autentic cu forurile decizionale, astfel incat regulamentul si criteriile de evaluare pentru salariati sa fie temeinice si cuantificabile.

Nicoleta Balaci,

Presedinte SSRR

20.06.2018

Facebook
Telegram
WhatsApp
Email

Ai ceva de spus ?

Reține că NU colectăm date cu caracter personal. Dar pentru a putea lua legătura cu tine trebuie să ne oferi o metodă !